UAS INTELLIGENCE SWEDEN
References

Johan Erlandsson

Projektledare Tosby Kommun

Jag hade nöjet att få en specialutformad kurs hos UAS INTELLIGENCE SWEDEN där jag själv fick styra mycket av innehållet. Syftet var att få en bra grund att stå på inför att bygga ut kommunens drönarverksamhet. Räddningstjänsten har varit igång i tre år med goda resultat och nu vill vi använda detta fantastiska verktyg inom fler förvaltningar. På tre dagar hann vi med oerhört mycket, både teori och praktik. Man märker att Joachim har testat det mesta då han inte står svarslös för någon av mina förmodligen hundratals frågor. Särskilt värdefullt är det att få svar på frågor om EASA:s regelverk, som kan vara lite förvirrande. Här har vi alla turen att Joachim tycker att det är KUL att läsa 400-sidiga dokument från EASA! Det var också kul och värdefullt att få testa att köra olika drönare och sen bygga 3D-modeller och mäta volymer med det vi samlat in.


Johan Erlandsson

projektledare Torsby kommunJonas Boustedt

Avdelningschef Högskolan i Gävle

"Vi bad utbildningsföretag X att utbilda 10 av mina kollegor i grundläggande regelverk, säkerhetstänkande och praktiska flygövningar för att kunna ta drönarkort. Den som genomförde utbildningen med oss var Joachim Stenberg, Instruktör UAS Intelligence Sweden. Vi fick precis den utbildning vi önskade oss och mycket mer därtill. Joachim är erfaren och kunnig och han kan hela tiden koppla teori till praktiska exempel. Han visade sig dessutom vara noggrann, tålmodig, lugn, rolig och vänlig. Vi fick använda toppenfina maskiner och använda Joachims mobila kommandocentral som var utrustad med allt vi behövde. Vi hade verkligen en toppenvecka!"


Jonas Boustedt

Avdelningschef Högskolan i Gävle

Datavetenskap och Samhällsbyggnad

Tobias Loveere Pettersson

Kart-& Mätningsingenjör


”Inför våra sista steg till att uppfylla utbildningskraven för tillståndet i kategori Specifik SORA anlitade vi Joachim Stenberg, instruktör UAS Intelligense Sweden via Yrkes Akademin. Han mötte våra förväntningar med djupt gående kunskaper kring EASA:s regelverk och UAS/drönare. Under utbildningen fick vi god förståelse för ”good airmanship”, vårt ansvar och skyldigheter. Många tips under de praktiska momenten underlättade för alla deltagare att omvandla teori till praktik. Det var en lättsam upplevelse och det finns en tydlig koppling till luftrumssäkerhet och regelverket. Jochim är lättsam och kundorienterad som gärna anpassade upplägget för att passa vår verksamhet. Tack vare utbildningen kan vi idag titulera oss som första och enda kommun som flyger upp till 120 meter AGL med två UAS, DJI Matrice 300 RTK och DJI Phantom 4 RTK, för att leverera kartmaterial till Lantmäteriet enligt ABT-avtalet. Vi är mycket nöjda med utbildningen och Joachim Stenberg som utbildningsledare!”

                                                                                                                                                                   Tobias Loveere Pettersson

                                                                                                                                                                Kart- och  lantmäterienheten

                                                                                                                Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning (VGS)


Fredrik Zetterquist

Utbildningsledare

”Det var en verklig ynnest att få vara en av deltagarna till Joachims mycket pedagogiska och engagerande drönarutbildning för några av oss lärare på Högskolan i Gävle. Med stor entusiasm och generositet delade han med sig av sina gedigna teoretiska kunskaper och imponerande praktiska erfarenhet som i kombination gav oss den inspiration vi behövde för att själva ta in drönartekniken i delar av undervisningen.”

                                                                                                                                                                                     Fredrik Zetterquist

                                                                                                     Utbildningsledare, Civilingenjörsprogrammet i lantmäteriteknik

                                                                                                                    Avdelningen för Datavetenskap och Samhällsbyggnad

Gunnar Glöersen

Jaktvårdskonsulent

"Att följa viltstammarnas utveckling blir allt viktigare. Viltkameror har på många sätt revolutionerat viltövervakningen. Inom Svenska Jägareförbundet arbetar vi därför för att utveckla nya inventeringsmetoder. Den tekniska utvecklingen av drönare med högupplösta kameror och även termiska sådana gör dem intressanta för oss som arbetar med viltförvaltning. Ett tiotal personer i förbundet fick därför förmånen att gå en grundutbildning i kategori A1/A3 och A2 med Joachim som utbildare. Joachim lämnar inget åt slumpen och de som flugit tidigare fick lära om medan vi nybörjare effektivt fick lära oss att man som drönarpilot har stort ansvar. Joachims teoripass lämnar inget år slumpen och de praktiska övningarna underlättades av att han tillhandahöll flera drönare av olika modeller vilket gjorde att alla fick gott om flygtid. Stort tack för en mycket bra utbildning! Att Joachim dessutom själv är jägare gjorde diskussionerna om framtida användningsområden inom viltförvaltningen än mer givande.

För mig personligen innebar utbildningen dock en extra utgift eftersom utbildningen ledde till att jag direkt köpte en egen drönare! 😊"


                                                   Gunnar Glöersen

Jaktvårdskonsulent, Svenska Jägareförbundet